Hjortronparfait

Table
  1. Recept: Hjortronparfait
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Hjortronparfait

Ingredienser:

  • 4 dl hjortron
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 äggulor
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här:

  1. 1. Börja med att plocka och skölja hjortronen.
  2. 2. Vispa grädden till en luftig konsistens.
  3. 3. Separera äggulorna från äggvitorna.
  4. 4. Vispa äggulorna tillsammans med socker och vaniljsocker tills det blir en ljus och fluffig smet.
  5. 5. Blanda sedan äggsmeten med den vispade grädden försiktigt tills det blir en jämn blandning.
  6. 6. Vänd försiktigt ner hjortronen i blandningen.
  7. 7. Häll smeten i en form och täck den med plastfolie.
  8. 8. Låt parfaiten stelna i frysen i minst 4 timmar.
  9. 9. Servera den kalla och njut av den friska smaken!
You may also be interested in:  Pistagekräm

Tips: Servera gärna hjortronparfaiten med färska hjortron eller en lätt vispad grädde på toppen!

Kokt rimmad fläsklägg med rotmos
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up