Hjortronparfait
Recept: Hjortronparfait
Ingredienser:
- 4 dl hjortron
- 2 dl vispgrädde
- 2 äggulor
- 1 dl socker
- 1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
- 1. Börja med att plocka och skölja hjortronen.
- 2. Vispa grädden till en luftig konsistens.
- 3. Separera äggulorna från äggvitorna.
- 4. Vispa äggulorna tillsammans med socker och vaniljsocker tills det blir en ljus och fluffig smet.
- 5. Blanda sedan äggsmeten med den vispade grädden försiktigt tills det blir en jämn blandning.
- 6. Vänd försiktigt ner hjortronen i blandningen.
- 7. Häll smeten i en form och täck den med plastfolie.
- 8. Låt parfaiten stelna i frysen i minst 4 timmar.
- 9. Servera den kalla och njut av den friska smaken!
Tips: Servera gärna hjortronparfaiten med färska hjortron eller en lätt vispad grädde på toppen!