Dim Sum-/ Won Ton-plattor

Table
  1. Recept på Dim Sum-/ Won Ton-plattor
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept på Dim Sum-/ Won Ton-plattor

Ingredienser:

  • 250 g vetemjöl
  • 150 ml hett vatten
  • 200 g köttfärs (fläsk eller kyckling)
  • 1 purjolök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 msk sojasås
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk maizena
  • 1/2 tsk salt
  • 1/4 tsk svartpeppar
You may also be interested in:  Tzatziki

Gör så här:

  1. Blanda mjöl och hett vatten i en skål och knåda till en deg. Låt degen vila i ca 15 minuter.
  2. Förbered fyllningen genom att blanda köttfärs, purjolök, vitlök, sojasås, sesamolja, maizena, salt och svartpeppar i en separat skål.
  3. Kavla ut degen tunt och skär den i små rutor (cirka 7x7 cm).
  4. Lägg en tesked fyllning i mitten av varje degkvadrat.
  5. Vik degkvadraten diagonalt så att hörnen möts och nyp sedan ihop kanterna för att försegla won ton-plattorna.
  6. Koka upp vatten i en kastrull och lägg försiktigt i won ton-plattorna. Koka i ca 3-4 minuter tills de är genomkokta.
  7. Servera de färdiga Dim Sum-/ Won Ton-plattorna varma med sojasås eller annan favoritdipp.
Kantarellsås
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up