Tom ka gai – thailändsk kycklingsoppa

Table
  1. Recept: Tom Ka Gai - Thailändsk kycklingsoppa
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Tom Ka Gai - Thailändsk kycklingsoppa

Ingredienser:

  • 4 dl kycklingbuljong
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 kycklingbröst, tärnade
  • 2 citrongräs, smulade
  • 3 limeblad
  • 2 cm galangalrot, skivad
  • 2 små schalottenlökar, finhackade
  • 2 små röda chilifrukter, skivade
  • 2 msk fisk- eller sojasås
  • 1 msk socker
  • 1 knippe färsk koriander, hackad
  • 1 knippe salladslök, strimlad
You may also be interested in:  Griljerad julskinka

Gör så här:

  1. Blanda kycklingbuljong och kokosmjölk i en stor kastrull och koka upp.
  2. Tillsätt kyckling, citrongräs, limeblad, galangalrot, schalottenlök och chili i kastrullen.
  3. Simmera på medelhög värme i ca 15-20 minuter tills kycklingen är genomkokt och mört.
  4. Rör om då och då för att se till att ingredienserna blandas väl.
  5. Tillsätt fisk-/sojasås och socker, och fortsätt koka i ytterligare 5 minuter.
  6. Ta bort kastrullen från värmen och strö över färsk koriander och strimlad salladslök.
  7. Soppan är nu klar att serveras.
You may also be interested in:  Krämig carbonara

För att servera, häll soppan i portionskoppar och servera varm. Tom Ka Gai serveras traditionellt med ångat
jasminris på sidan. Njut av denna välsmakande thailändska kycklingsoppa!

Snökakor
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up