Vegansk Janssons frestelse

Table
  1. Vegansk Janssons frestelse
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Vegansk Janssons frestelse

Ingredienser:

  • 800 g potatis
  • 2 stora gula lökar
  • 2 msk vegansk smör
  • 200 g vegansk ansjovis
  • 2 dl havregrädde
  • 1 tsk krossad svartpeppar
  • 1 dl ströbröd
  • 2 msk olivolja

Gör så här:

  1. Skala och skiva potatisen och löken i tunna skivor.
  2. Smält det veganska smöret i en stekpanna och fräs löken tills den blir mjuk och genomskinlig.
  3. Tillsätt den veganska ansjovisen och låt den smälta ner något.
  4. Lägg hälften av potatisen i en ugnsfast form och toppa med hälften av lök- och ansjovisblandningen.
  5. Upprepa med resten av ingredienserna, avslutande med lök- och ansjovisblandningen.
  6. Häll över havregrädden och strö över krossad svartpeppar.
  7. Blanda ströbrödet med olivolja och strö över gratängen.
  8. Grädda i ugnen på 200°C i cirka 40 minuter, tills gratängen fått fin färg och potatisen är mjuk.
  9. Ta ut från ugnen och låt vila några minuter innan servering.
You may also be interested in:  Ugnspannkaka (grundrecept)

Servera den veganska Janssons frestelsen som huvudrätt tillsammans med en fräsch sallad eller som en sidorätt till exempelvis vegobullar.

Italiensk spenatpaj
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up