Paella med kyckling och räkor

Table
  1. Recept: Paella med kyckling och räkor
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Paella med kyckling och räkor

Ingredienser:

  • 400 g kycklingfilé
  • 250 g räkor
  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 1 dl ärtor
  • 2 tomater
  • 4 dl paellaris eller ris
  • 1 liter hönsbuljong
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk saffranstrådar
  • Olja
  • Salt och peppar efter smak

Gör så här:

  1. Börja med att skära kycklingfilén i mindre bitar och rensa räkorna, om de inte är skalade.
  2. Finhacka lök och vitlök, och skär paprikan och tomaterna i tärningar.
  3. Hetta upp olja i en stor stekpanna eller paellapanna.
  4. Tillsätt kycklingen och stek den tills den får en fin gyllene färg. Ta sedan ut kycklingen ur pannan och lägg åt sidan.
  5. Tillsätt mer olja om det behövs och fräs lök, vitlök och paprika tills de blir mjuka.
  6. Tillsätt sedan tomater, ärtor, paprikapulver, gurkmeja och saffran. Rör om väl.
  7. Tillsätt riset och blanda väl med grönsakerna och kryddorna.
  8. Häll på hönsbuljongen och låt koka upp.
  9. Låt paellan sjuda på medelhög värme i cirka 20 minuter, eller tills riset är genomkokt och vätskan har absorberats.
  10. Lägg tillbaka kycklingbitarna och lägg också i räkorna. Låt allt bli varmt.
  11. Smaka av med salt och peppar.
  12. Servega paellan varm och njut!
You may also be interested in:  Pesto med pasta

Tips: Servera paellan med en god aioli och en fräsch sallad.

Gremolatasås
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up