Spenat- och solrospesto

Table
  1. Recept: Spenat- och solrospesto
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Spenat- och solrospesto

Ingredienser:

  • 100 g färsk spenat
  • 50 g solrosfrön
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 50 g riven parmesanost
  • 1 dl olivolja
  • 1 tsk salt
You may also be interested in:  Filodegsknyten med fetaost och spenat

Gör så här:

  1. Steg 1: Rosta solrosfröna i en torr stekpanna tills de blir gyllenbruna.
  2. Steg 2: Lägg spenaten, solrosfröna, vitlöken, parmesanosten, olivoljan och saltet i en mixer eller matberedare.
  3. Steg 3: Kör mixern på hög hastighet tills ingredienserna har blandats väl och peston har fått en slät konsistens.
  4. Steg 4: Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt om det behövs.
  5. Steg 5: Häll peston i en ren burk och förvara den i kylskåp.
  6. Steg 6: Servera peston som den är eller som ett tillbehör till pasta, bröd eller grönsaker.
You may also be interested in:  Chimichurri

Bon appétit!

Sjömansfalu
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up