Ras el hanout – marockansk kryddblandning

Table
  1. Ras el hanout - Marockansk kryddblandning
    1. Ingredienser
    2. Gör så här

Ras el hanout - Marockansk kryddblandning

Marockansk mat är känd för sina spännande och aromatiska smaker. En av de mest använda kryddblandningarna i det marockanska köket är Ras el hanout. Denna kryddblandning ger en unik smak till både kött- och vegetariska rätter.

Ingredienser

  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk korianderfrön
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk malen muskot
  • 1 tsk malen kryddnejlika
  • 1 tsk malen svartpeppar
  • 1 tsk malen gurkmeja
  • 1 tsk cayennepeppar

Gör så här

  1. Blanda alla kryddor i en skål.
  2. Förvara blandningen i en lufttät burk på en sval och mörk plats.
  3. Använd Ras el hanout som en kryddblandning i olika recept som t.ex. marockansk gryta, grillade grönsaker eller kött.
You may also be interested in:  Picklad rödlök

Var noga med att smaka av och justera mängden kryddor efter egen smak. Ras el hanout kan även köpas färdig i vissa butiker, men att göra den själv ger dig möjligheten att anpassa smaken efter dina önskemål.

Prova att använda denna läckra marockanska kryddblandning och låt dina rätter få en exotisk twist!

Polkabräck
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up