Picklad rödlök

Table
  1. Recept: Picklad rödlök
    1. Ingredienser:
    2. Framsteg:
    3. Serveringstips:

Recept: Picklad rödlök

Ingredienser:

  • 2 stora rödlökar
  • 1 ¼ dl ättiksprit (12 %)
  • 1 dl vatten
  • 2 msk socker
  • 1 tsk salt

Framsteg:

  1. Skala och skiva rödlökarna tunt.
  2. I en kastrull, blanda ättiksprit, vatten, socker och salt.
  3. Hetta upp blandningen tills sockret och saltet har löst upp sig.
  4. Lägg i de skivade lökringarna och rör om så att de täcks av lagen.
  5. Låt sjuda i 2-3 minuter.
  6. Ta bort kastrullen från värmen och låt lökarna svalna i lagen.
  7. Häll över löken och lagen i en glasburk med lock.
  8. Förvara i kylskåpet i minst en timme innan servering.

Serveringstips:

Picklad rödlök är en läcker tilläggning till hamburgare, tacos, sallader och mycket mer!

Jordgubbsglass utan glassmaskin
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up