Ärtpesto

Table
  1. Ärtpesto
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tips:

Ärtpesto

Ingredienser:

  • 2 koppar frysta gröna ärtor
  • 1/2 kopp riven parmesanost
  • 1/3 kopp rostade solroskärnor
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1/4 kopp färsk basilika
  • 1/2 kopp olivolja
  • Salt och peppar efter smak

Gör så här:

  1. Koka de frysta ärtorna enligt anvisningarna på förpackningen. Låt dem sedan svalna helt.
  2. I en matberedare eller blender, tillsätt de avsvalnade ärtorna, riven parmesanost, rostade solroskärnor, pressad vitlök och färsk basilika.
  3. Tillsätt olivoljan och mixa tills alla ingredienser är väl blandade och peston är slät och krämig.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera ärtpeston som en dip till grönsaker eller som ett smakrikt tillbehör till pasta.
You may also be interested in:  Risotto med skogschampinjoner

Tips:

  • Du kan ersätta solroskärnor med valfria nötter, som t.ex. pinjenötter eller valnötter.
  • För en variation av smak kan du lägga till en nypa finrivet citronskal eller en tesked citronsaft.
  • Om du önskar en mer kryddig pesto kan du tillsätta en nypa chiliflakes eller lite nymalen svartpeppar.
Rabarbersaft
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt.Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen.Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Go up

Underbarbrygga använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats.