Citronkladdkaka med maräng

Table
  1. Citronkladdkaka med maräng
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Citronkladdkaka med maräng

Ingredienser:

  • 200g smör
  • 3 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 1 citron (saft och rivet skal)
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • Maräng:
  • 3 äggvitor
  • 1 dl strösocker

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°C. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant.
  2. Smält smöret och låt det svalna något.
  3. Vispa ihop smör, strösocker, vaniljsocker och ägg i en bunke.
  4. Riv skalet från citronen och pressa ut saften. Tillsätt citronsaft och rivet skal i bunken och blanda väl.
  5. Tillsätt vetemjöl, bakpulver och salt i bunken och rör om tills smeten är slät.
  6. Häll smeten i den förberedda formen och grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter. Kakan ska vara kladdig inuti.
  7. Under tiden kan du göra marängen. Vispa äggvitorna till fast skum i en ren skål. Tillsätt strösockret lite i taget under fortsatt vispning tills marängen är blank och stadig.
  8. Ta ut kladdkakan ur ugnen och bred marängen över den. Grädda i ytterligare 10 minuter eller tills marängen är lätt gyllenbrun.
  9. Låt kakan svalna helt i formen innan du serverar den.
You may also be interested in:  Grillsås till lamm

Tips: Servera kladdkakan med maräng tillsammans med lite färsk frukt eller vispad grädde för en extra festlig touch!

Smörkräm
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up