Nuoc cham dippsås
Recept: Nuoc Cham Dippsås
Ingredienser
- 1 dl fisksås
- 2 dl vatten
- 1 dl färskpressad limejuice
- 2 msk socker
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 2 röda chilifrukter, finhackade
Gör så här
- Blanda fisksås, vatten, limejuice och socker i en skål.
- Tillsätt den finhackade vitlöken och chilin.
- Rör om väl tills sockret har löst sig helt.
- Låt dippsåsen stå och dra i kylskåp i ca 30 minuter innan servering.
- Servera som dipp till grillat kött, vårrullar eller friterade räkor.
Tips
Om du tycker att dippsåsen blir för stark kan du minska mängden chilifrukter eller ta bort fröna innan du hackar dem.
Viktigt att tänka på
Använd färskpressad limejuice för att få den bästa smaken i dippsåsen.