Nuoc cham dippsås

Table
  1. Recept: Nuoc Cham Dippsås
    1. Ingredienser
    2. Gör så här
    3. Tips
    4. Viktigt att tänka på

Recept: Nuoc Cham Dippsås

Ingredienser

  • 1 dl fisksås
  • 2 dl vatten
  • 1 dl färskpressad limejuice
  • 2 msk socker
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 röda chilifrukter, finhackade

Gör så här

  1. Blanda fisksås, vatten, limejuice och socker i en skål.
  2. Tillsätt den finhackade vitlöken och chilin.
  3. Rör om väl tills sockret har löst sig helt.
  4. Låt dippsåsen stå och dra i kylskåp i ca 30 minuter innan servering.
  5. Servera som dipp till grillat kött, vårrullar eller friterade räkor.

Tips

Om du tycker att dippsåsen blir för stark kan du minska mängden chilifrukter eller ta bort fröna innan du hackar dem.

You may also be interested in:  Risotto med skogschampinjoner

Viktigt att tänka på

Använd färskpressad limejuice för att få den bästa smaken i dippsåsen.

Giftbål
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up