Havreplättar med banan

Table
  1. Havreplättar med banan
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Havreplättar med banan

Ingredienser:

  • 2 mogna bananer
  • 1 ägg
  • 1 dl havregryn
  • 1/2 dl mjölk
  • 1 tsk vaniljsocker
  • En nypa salt
You may also be interested in:  Raggmunk med fläsk

Gör så här:

  1. Mosbananerna i en skål.
  2. Tillsätt ägget, havregrynen, mjölken, vaniljsockret och saltet.
  3. Rör om väl tills du får en jämn smet.
  4. Smält lite smör eller olja i en stekpanna på medelhög värme.
  5. Häll cirka 1/4 dl smet för varje plätt i stekpannan.
  6. Stek plättarna i ca 2-3 minuter på varje sida, tills de blir gyllenbruna.
  7. Servera de färdiga havreplättarna med exempelvis bär, sirap eller yoghurt.

Revbensspjäll med julmustglaze
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up