Kycklingfilé med saffransris och mandelyoghurt
Recept: Kycklingfilé med saffransris och mandelyoghurt
Ingredienser:
- 4 kycklingfiléer
- 2 dl basmatiris
- 0,5 g saffran (ca 1 kuvert)
- 4 dl vatten
- 1 dl mandelspån
- 2 dl grekisk yoghurt
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- 1 tsk citronsaft
- 2 msk färsk persilja, hackad
- Salt och peppar efter smak
Gör så här:
- Börja med att tillaga saffransriset. Koka upp vattnet i en kastrull och tillsätt saffran och ris. Låt koka i ca 10-12 minuter eller tills riset är mjukt och saffranet har färgat riset gyllengult. Häll av eventuell överflödig vätska.
- Under tiden riset kokar, stek kycklingfiléerna i en stekpanna med lite olivolja. Stek dem på medelhög värme tills de är genomstekta och har fått en fin gyllenbrun färg. Salta och peppra efter smak.
- Rosta mandelspånen i en torr stekpanna tills de får en gyllenbrun färg och doftar gott. Se upp så att de inte bränns. Låt svalna lite.
- I en skål, blanda den grekiska yoghurten med pressad vitlök, citronsaft och hackad persilja. Krydda med lite salt och peppar efter smak.
- Servingsförslag: Servera kycklingfiléerna tillsammans med saffransriset och toppa med rostade mandelspån. Servera den friska mandelyoghurten vid sidan om.