Risgrynsgröt i ugn
Recept på Risgrynsgröt i ugn
Går det att göra risgrynsgröt i ugnen? Självklart! Här är ett smidigt och gott recept på gröt som tillagas i ugnen.
Ingredienser:
- 2 dl risgryn
- 4 dl vatten
- 5 dl mjölk
- 1 tsk salt
- 1 dl socker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 msk smör
Gör så här:
- Blötlägg risgrynen: Häll vatten över risgrynen och låt dem stå i rumstemperatur i cirka 1 timme.
- Sila av vattnet: Häll av vattnet från risgrynen och skölj dem under kallt vatten.
- Koka risgrynen: Häll risgrynen i en ugnssäker form. Tillsätt mjölk, salt, socker, vaniljsocker och smör.
Rör om väl. - Grädda i ugnen: Ställ in formen i ugnen och grädda på 175°C i cirka 2 timmar. Ta ut formen och rör om med
jämna mellanrum för att undvika att grädden bränns. - Servera: Ta ut formen när grädden har tjocknat och fått en härligt gyllenbrun färg. Servera risgrynsgröten
varm med kanel och socker.
Detta recept ger cirka 6 portioner av den goda risgrynsgröten. Perfekt för en mysig helgfrukost eller som en
läcker efterrätt!