Vodkapasta
Recept på Vodkapasta
Ingredienser:
- 300g pasta
- 2 msk olivolja
- 1 gul lök, hackad
- 3 vitlöksklyftor, pressade
- 1 dl vodka
- 400g krossade tomater
- 1 dl grädde
- 1 tsk socker
- Salt och peppar efter smak
- Färsk basilika för garnering
Gör så här:
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Spara lite av pastavattnet till senare.
- Hetta upp olivoljan i en stekpanna och stek lök och vitlök tills de är mjuka och genomskinliga.
- Tillsätt vodka och låt det koka i några minuter tills alkoholen avdunstat.
- Tillsätt krossade tomater, grädde och socker. Blanda väl och låt såsen sjuda i ca 10-15 minuter.
- Smaka av med salt och peppar.
- Häll av pastan och tillsätt den i såsen. Blanda väl och tillsätt lite av pastavattnet för att få en krämigare konsistens.
- Servera Vodkapastan varm och garnera med färsk basilika.
Det här receptet på Vodkapasta är en enkel och smakrik rätt att laga till middag. Vodkan ger en speciell twist till pastasåsen som blir krämig och god. Servera gärna med en fräsch sallad och ett glas vin för en komplett måltid!