Inläggningslag

Table
  1. Recept: Inläggningslag
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Inläggningslag

Ingredienser:

  • 5 dl vatten
  • 2 dl ättika
  • 1 dl socker
  • 2 msk salt
  • 2 msk kryddor (t.ex. kryddpeppar, vitpeppar, dillfrön)
You may also be interested in:  Tacogratäng

Gör så här:

  1. Blanda vatten, ättika, socker, salt och kryddor i en kastrull.
  2. Värm upp blandningen på spisen och låt det sjuda i cirka 10 minuter, eller tills sockret och saltet har löst sig helt.
  3. Ta bort kastrullen från värmen och låt inläggningslagen svalna.
  4. Häll inläggningslagen över grönsaker eller andra ingredienser som du vill inlägga.
  5. Förvara inläggningarna i kylen och låt dem dra i minst ett dygn för bästa smak.
You may also be interested in:  Lövbiffsrullader med gräddsås och oregano

Tips: Variera kryddorna efter smak och tycke, exempelvis med dill, korianderfrön eller chili.

Grönsaksgratäng
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up