Tacogratäng

Table
  1. Tacogratäng
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tips:

Tacogratäng

Ingredienser:

  • 500 g köttfärs
  • 1 påse tacokryddmix
  • 1 burk tacosås
  • 1 burk majs
  • 1 burk svarta bönor
  • 8-10 tortillabröd
  • 200 g riven ost
  • Grönsaker efter smak (som tomat, paprika, lök)
  • Olja för stekning

Gör så här:

  1. Stek köttfärsen i olja tills den är genomstekt.
  2. Tillsätt tacokryddmixen och blanda väl.
  3. Häll i tacosåsen, majs, svarta bönor och eventuella valfria grönsaker.
  4. Låt allt puttra i några minuter så att smakerna blandas.
  5. Smörj en ugnssäker form och lägg ett lager tortillabröd i botten.
  6. Lägg hälften av köttfärsröran över brödet och strö över hälften av den rivna osten.
  7. Upprepa med ytterligare ett lager bröd, köttfärsröra och ost.
  8. Gratinera i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter eller tills osten har smält och fått fin färg.

Tips:

You may also be interested in:  Amerikanska pannkakor

Servera tacogratängen med sallad, guacamole eller gräddfil för extra smak och fräschhet!

Fisktacos med fetaost och mango
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up