Tacogratäng
Tacogratäng
Ingredienser:
- 500 g köttfärs
- 1 påse tacokryddmix
- 1 burk tacosås
- 1 burk majs
- 1 burk svarta bönor
- 8-10 tortillabröd
- 200 g riven ost
- Grönsaker efter smak (som tomat, paprika, lök)
- Olja för stekning
Gör så här:
- Stek köttfärsen i olja tills den är genomstekt.
- Tillsätt tacokryddmixen och blanda väl.
- Häll i tacosåsen, majs, svarta bönor och eventuella valfria grönsaker.
- Låt allt puttra i några minuter så att smakerna blandas.
- Smörj en ugnssäker form och lägg ett lager tortillabröd i botten.
- Lägg hälften av köttfärsröran över brödet och strö över hälften av den rivna osten.
- Upprepa med ytterligare ett lager bröd, köttfärsröra och ost.
- Gratinera i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter eller tills osten har smält och fått fin färg.
Tips:
Servera tacogratängen med sallad, guacamole eller gräddfil för extra smak och fräschhet!