Pannbiff med potatis och gräddsås

Table
  1. Recept: Pannbiff med potatis och gräddsås
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Njut av din pannbiff med potatis och gräddsås!

Recept: Pannbiff med potatis och gräddsås

Ingredienser:

500g blandfärs
1 lök
1 ägg
1 dl ströbröd
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
Smör (till stekning)
600g potatis
2 dl grädde
2 dl vatten
1 köttbuljongtärning
1 msk soja
1 msk vetemjöl
Salt och peppar (efter smak)
Persilja (till garnering)

Gör så här:

  1. Börja med att finhacka löken och stek den i smör tills den blir mjuk och glansig. Låt svalna.
  2. I en stor skål, blanda ihop blandfärs, lök, ägg, ströbröd, salt och svartpeppar. Blanda väl tills alla ingredienser är ordentligt blandade.
  3. Forma färsen till biffar och stek dem i smör på medelhög värme tills de är genomstekta och har fått fin färg på båda sidor.
  4. Under tiden, skala och koka potatisen tills den är mjuk.
  5. I en separat kastrull, blanda grädde, vatten, köttbuljongtärning, soja och vetemjöl. Koka upp under omrörning och låt såsen puttra i några minuter tills den tjocknar. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera pannbiffarna tillsammans med kokt potatis och gräddsås. Strö över persilja som garnering.
You may also be interested in:  Kyckling i kokosmjölk med lime och ingefära

Njut av din pannbiff med potatis och gräddsås!

Chokladcheesecake med Smash
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up