Chokladfondue

Table
  1. Chokladfondue
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:
    3. Tips:

Chokladfondue

Ingredienser:

  • 200 g mörk choklad
  • 200 ml vispgrädde
  • Frukt (exempelvis jordgubbar, banan, vindruvor)
  • Sötsaker (exempelvis marshmallows, kex)

Tillagning:

  1. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg den i en kastrull.
  2. Häll vispgrädden över chokladen.
  3. Värm kastrullen på låg värme och rör om kontinuerligt tills chokladen smält och blandat sig med grädden.
  4. Häll den färdiga chokladfonden i en fonduegryta eller en skål som tål värme.
  5. Skär frukten i bitar och placera dem runt omkring fonduegrytan/skålen.
  6. Trä sötsakerna på fonduepinnar.
  7. Doppa frukt och sötsaker i chokladfonden och njut!

Tips:

  • För extra smakvariation kan du tillsätta en tesked vaniljsocker i chokladfonden.
  • Om du vill ha en ljusare chokladfondue kan du använda mjölkchoklad istället för mörk choklad.
  • Var försiktig så att chokladen inte bränns vid under uppvärmningen.
You may also be interested in:  Busenkel broccolisoppa

Skapa en mysig stämning och bjud in vänner och familj att njuta av denna ljuvliga chokladfondue!

Vårrullar med jordnötsdipp
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up