Falafel med hummus yoghurtdressing och picklad rödlök

Table
  1. Falafel med Hummus Yoghurtdressing och Picklad Rödlök
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Falafel med Hummus Yoghurtdressing och Picklad Rödlök

Ingredienser:

  • 500g kikärtor
  • 1 lök, finhackad
  • 4 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 kruka färsk persilja, hackad
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk peppar
  • 1/2 dl mjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • Olja för fritering
  • 1/2 dl majonnäs
  • 1/2 dl naturell yoghurt
  • 1 tsk citronsaft
  • 1/2 tsk tahini
  • 1/2 rödlök, tunt skivad
  • 1/2 dl ättika
  • 1 msk socker

You may also be interested in:  Kanelbullar

Gör så här:

  1. Börja med att blötlägga kikärtorna över natten.
  2. Skölj och dränera de blötlagda kikärtorna.
  3. En mixer eller en matberedare, blanda kikärtor, lök, vitlök, persilja, spiskummin, koriander, salt, peppar, mjöl och bakpulver till en smet.
  4. Forma smeten till små bollar eller platta biffar.
  5. Hetta upp olja i en kastrull och fritera falafelbitarna tills de är gyllene bruna och krispiga.
  6. Blanda majonnäs, naturell yoghurt, citronsaft och tahini i en skål för yoghurtdressingen.
  7. I en annan skål, blanda rödlök, ättika och socker för den picklade löken. Låt den stå i ca 15-20 minuter.
  8. Serva falafeln med hummus yoghurtdressing och toppa med den picklade rödlöken.
You may also be interested in:  Pressgurka

Detta recept ger ca 20 falafelbitar och kan serveras som en läcker förrätt eller som en del av en hälsosam huvudrätt.

Rullad dillströmming
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up