Falafel med hummus yoghurtdressing och picklad rödlök
Falafel med Hummus Yoghurtdressing och Picklad Rödlök
Ingredienser:
- 500g kikärtor
- 1 lök, finhackad
- 4 vitlöksklyftor, pressade
- 1 kruka färsk persilja, hackad
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk koriander
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk peppar
- 1/2 dl mjöl
- 1/2 tsk bakpulver
- Olja för fritering
- 1/2 dl majonnäs
- 1/2 dl naturell yoghurt
- 1 tsk citronsaft
- 1/2 tsk tahini
- 1/2 rödlök, tunt skivad
- 1/2 dl ättika
- 1 msk socker
Gör så här:
- Börja med att blötlägga kikärtorna över natten.
- Skölj och dränera de blötlagda kikärtorna.
- En mixer eller en matberedare, blanda kikärtor, lök, vitlök, persilja, spiskummin, koriander, salt, peppar, mjöl och bakpulver till en smet.
- Forma smeten till små bollar eller platta biffar.
- Hetta upp olja i en kastrull och fritera falafelbitarna tills de är gyllene bruna och krispiga.
- Blanda majonnäs, naturell yoghurt, citronsaft och tahini i en skål för yoghurtdressingen.
- I en annan skål, blanda rödlök, ättika och socker för den picklade löken. Låt den stå i ca 15-20 minuter.
- Serva falafeln med hummus yoghurtdressing och toppa med den picklade rödlöken.
Detta recept ger ca 20 falafelbitar och kan serveras som en läcker förrätt eller som en del av en hälsosam huvudrätt.