Kräm på inlagd kronärtskocka
Recept: Kräm på inlagd kronärtskocka
Ingredienser:
- Inlagda kronärtskockor
- 1 vitlöksklyfta
- 2 msk olivolja
- 1 dl gräddfil
- 1 msk färsk citronsaft
- Salt och peppar efter smak
Gör så här:
- Ta ut de inlagda kronärtskockorna från burken och låt dem rinna av.
- Skala och finhacka vitlöksklyftan.
- Stek vitlöken i olivoljan på medelhög värme tills den blir gyllenbrun. Låt svalna.
- I en mixer eller matberedare, tillsätt de inlagda kronärtskockorna, stekt vitlök, gräddfil och citronsaft.
- Mixa tills krämen är slät och krämig.
- Smaka av med salt och peppar.
- Servera den krämiga inlagda kronärtskockskrämen som ett tillbehör eller som dipp till grönsaker eller bröd.