Vallmofrallor
Vallmofrallor
Ingredienser:
- 500 gram vetemjöl
- 25 gram jäst
- 2 deciliter mjölk
- 2 matskedar socker
- 1 tesked salt
- 75 gram smör
- 1 ägg till pensling
- 2 matskedar vallmofrön
Gör så här:
- Smula jästen i en bunke och rör ut den i mjölken.
- Tillsätt socker, salt och smält smör.
- Blanda i vetemjölet gradvis tills degen är smidig och elastisk.
- Låt degen jäsa under en bakduk i ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Forma degen till frallor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
- Pensla frallorna med uppvispat ägg och strö över vallmofrön.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 12-15 minuter, tills frallorna fått fin färg.
- Låt svalna på ett galler under en bakduk.
Tips: Servera de nybakade vallmofrallorna med smör och ost, eller använd dem som perfekt tillbehör till soppa eller sallad.