Vallmofrallor

Table
  1. Vallmofrallor
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Vallmofrallor

Ingredienser:

  • 500 gram vetemjöl
  • 25 gram jäst
  • 2 deciliter mjölk
  • 2 matskedar socker
  • 1 tesked salt
  • 75 gram smör
  • 1 ägg till pensling
  • 2 matskedar vallmofrön

Gör så här:

  1. Smula jästen i en bunke och rör ut den i mjölken.
  2. Tillsätt socker, salt och smält smör.
  3. Blanda i vetemjölet gradvis tills degen är smidig och elastisk.
  4. Låt degen jäsa under en bakduk i ca 30 minuter.
  5. Sätt ugnen på 225 grader.
  6. Forma degen till frallor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  7. Pensla frallorna med uppvispat ägg och strö över vallmofrön.
  8. Grädda i mitten av ugnen i ca 12-15 minuter, tills frallorna fått fin färg.
  9. Låt svalna på ett galler under en bakduk.
You may also be interested in:  Pulled pork

Tips: Servera de nybakade vallmofrallorna med smör och ost, eller använd dem som perfekt tillbehör till soppa eller sallad.

Lammkotletter med getostkräm
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up