Pulled pork

Table
  1. Recept på Pulled Pork
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept på Pulled Pork

Ingredienser:

  • 1,5 kg fläskkarré
  • 2 msk paprikapulver
  • 1 msk brunt socker
  • 1 msk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 dl BBQ-sås
  • 4 hamburgerbröd
  • Coleslaw (till servering)

Gör så här:

  1. Blanda samman paprikapulver, brunt socker, salt, svartpeppar, vitlökspulver, lökpulver och chiliflakes i en skål för att göra en kryddblandning.
  2. Gnid in fläskkarrén ordentligt med kryddblandningen på alla sidor.
  3. Linda in fläskkarrén i plastfolie och låt den vila i kylen i minst 2 timmar, eller över natten om möjligt.
  4. Grilla fläskkarrén på indirekt värme i ca 6-8 timmar tills köttet är mört och har en innertemperatur på ca 90-95°C.
  5. Ta fläskkarrén från grillen och låt den vila i ca 20 minuter. Dra sedan isär köttet med två gafflar för att "pulla" det.
  6. Blanda det "pulled" köttet med BBQ-sås och värm upp det på grillen eller spisen.
  7. Servera det "pulled" köttet på hamburgerbröd och toppa med coleslaw.
You may also be interested in:  Världens godaste äppelsmulpaj

Tips: För att få ännu mer smak kan du pensla fläskkarrén med BBQ-sås under grillningen.

Fyllda kycklingfiléer inlindade i bacon
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up