Pulled pork
Recept på Pulled Pork
Ingredienser:
- 1,5 kg fläskkarré
- 2 msk paprikapulver
- 1 msk brunt socker
- 1 msk salt
- 1 tsk svartpeppar
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 tsk lökpulver
- 1 tsk chiliflakes
- 2 dl BBQ-sås
- 4 hamburgerbröd
- Coleslaw (till servering)
Gör så här:
- Blanda samman paprikapulver, brunt socker, salt, svartpeppar, vitlökspulver, lökpulver och chiliflakes i en skål för att göra en kryddblandning.
- Gnid in fläskkarrén ordentligt med kryddblandningen på alla sidor.
- Linda in fläskkarrén i plastfolie och låt den vila i kylen i minst 2 timmar, eller över natten om möjligt.
- Grilla fläskkarrén på indirekt värme i ca 6-8 timmar tills köttet är mört och har en innertemperatur på ca 90-95°C.
- Ta fläskkarrén från grillen och låt den vila i ca 20 minuter. Dra sedan isär köttet med två gafflar för att "pulla" det.
- Blanda det "pulled" köttet med BBQ-sås och värm upp det på grillen eller spisen.
- Servera det "pulled" köttet på hamburgerbröd och toppa med coleslaw.
Tips: För att få ännu mer smak kan du pensla fläskkarrén med BBQ-sås under grillningen.