Grön tomatmarmelad
Grön tomatmarmelad
Ingredienser:
- 1 kg gröna tomater
- 500 g syltsocker
- 1 citron, saften
- 1 tsk ingefära, riven
- 1 tsk kanel
Gör så här:
- Tvätta och skär tomaterna i mindre bitar.
- Lägg tomatbitarna i en stor kastrull och tillsätt syltsocker, citronsaft, ingefära och kanel. Blanda väl.
- Låt blandningen stå i rumstemperatur i ca 30 minuter för att dra ut saften från tomaterna.
- Koka upp marmeladen på hög värme och låt sedan sjuda på medelhög värme i ca 30-40 minuter, eller tills marmeladen har tjocknat.
- Rör om då och då för att undvika att marmeladen fastnar i botten och bränns.
- Häll den färdiga marmeladen i varma, rena glasburkar och förslut väl. Låt svalna helt innan du använder eller förvarar i kylen.
Tips: Servera tomatmarmeladen på rostat bröd, tillsammans med smör och mögelost för en god smakkombination.