Grön tomatmarmelad

Table
  1. Grön tomatmarmelad
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Grön tomatmarmelad

Ingredienser:

  • 1 kg gröna tomater
  • 500 g syltsocker
  • 1 citron, saften
  • 1 tsk ingefära, riven
  • 1 tsk kanel
You may also be interested in:  Busenkel broccolisoppa

Gör så här:

  1. Tvätta och skär tomaterna i mindre bitar.
  2. Lägg tomatbitarna i en stor kastrull och tillsätt syltsocker, citronsaft, ingefära och kanel. Blanda väl.
  3. Låt blandningen stå i rumstemperatur i ca 30 minuter för att dra ut saften från tomaterna.
  4. Koka upp marmeladen på hög värme och låt sedan sjuda på medelhög värme i ca 30-40 minuter, eller tills marmeladen har tjocknat.
  5. Rör om då och då för att undvika att marmeladen fastnar i botten och bränns.
  6. Häll den färdiga marmeladen i varma, rena glasburkar och förslut väl. Låt svalna helt innan du använder eller förvarar i kylen.
You may also be interested in:  Korvstroganoff med ris

Tips: Servera tomatmarmeladen på rostat bröd, tillsammans med smör och mögelost för en god smakkombination.

Tomatsås (grundrecept)
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up