Rostade kryddiga kikärtor
Rostade kryddiga kikärtor
Ingredienser:
- 2 burkar kikärtor, avrunna och sköljda
- 2 matskedar olivolja
- 1 tesked paprikapulver
- 1 tesked spiskummin
- 1/2 tesked cayennepeppar (valfritt, för extra hetta)
- 1/2 tesked salt
Tillagning:
- Förvärm ugnen till 200°C.
- Torka av kikärtorna med en pappershandduk för att bli av med överflödig fukt.
- Blanda kikärtorna med olivolja, paprikapulver, spiskummin, cayennepeppar (om så önskas) och salt i
en stor skål. Se till att kikärtorna är jämnt täckta med kryddorna. - Sprid ut kikärtorna i ett jämnt lager på en bakplåtspapperklädd plåt.
- Rosta kikärtorna i ugnen i cirka 20-25 minuter, eller tills de är gyllenbruna och krispiga. Rör om dem
en gång halvvägs för jämn rostning. - Ta ut kikärtorna från ugnen och låt dem svalna något innan servering.
- Servera de rostade kikärtorna som en hälsosam och kryddig snack eller som ett tillbehör till sallad
eller soppor.
Tips:
- Om du vill kan du experimentera med olika kryddor och örter för att ge kikärtorna olika smaker.
- För extra krispighet kan du rosta kikärtorna i ugnen i några extra minuter.
- För att förvara de rostade kikärtorna, placera dem i en lufttät behållare och förvara dem i rumstemperatur.