Bakad brie med fikon nötter och lönnsirap

Table
  1. Bakad brie med fikon, nötter och lönnsirap
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Bakad brie med fikon, nötter och lönnsirap

Ingredienser:

  • 1 hel brieost
  • 8 fikon
  • 1 dl hackade blandade nötter
  • 3 msk lönnsirap

You may also be interested in:  Tomatsallad

Gör så här:

  1. Förvärm ugnen till 200 grader Celsius.
  2. Skär försiktigt av toppen av brieosten och lägg den åt sidan.
  3. Skär av en tunn skiva på undersidan av osten för att skapa en plan yta.
  4. Lägg brieosten tillbaka i sin förpackning eller använd en ugnssäker form.
  5. Skär varje fikon i kvartar.
  6. Tryck ner fikonklyftorna i skåror runt omkring osten.
  7. Strö över de hackade nötterna jämnt över osten och fikonen.
  8. Häll lönnsirapen över osten och fikonen.
  9. Sätt tillbaka toppen på osten.
  10. Baka i ugnen i ca 15-20 minuter, eller tills osten har smält och är bubblande.
  11. Servera genast med färskt bröd eller kex.
Stekt gnocchi med tomat och mozzarella
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up