Jordgubbsmuffins med jordgubbsfrosting
Table
Jordgubbsmuffins med jordgubbsfrosting
Ingredienser:
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl strösocker
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 krm salt
- 50 g smör, smält
- 1 dl mjölk
- 1 ägg
- 1 ½ dl färska jordgubbar, hackade
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°C. Placera muffinsformar i en muffinsplåt.
- I en stor skål, blanda vetemjöl, strösocker, bakpulver, vaniljsocker och salt.
- Tillsätt smält smör, mjölk och ägg i skålen med de torra ingredienserna. Rör om tills smeten är jämn.
- Rör i de hackade jordgubbarna.
- Fördela smeten jämnt i muffinsformarna.
- Baka i ugnen i ca 15-20 minuter eller tills muffinsen är gyllenbruna och genomgräddade.
- Låt muffinsen svalna helt innan du fortsätter med frostingen.
Jordgubbsfrosting:
- 200 g färskost
- 1 dl florsocker
- 1 dl färska jordgubbar, mosade och silade
Gör så här för frostingen:
- I en skål, vispa färskost och florsocker tills det är krämigt.
- Tillsätt de mosade och silade jordgubbarna. Rör om väl.
- Kyl frostingen i kylskåp i ca 30 minuter innan du spritsar den på de svalnade muffinsen.
Servera och njut av dessa läckra jordgubbsmuffins med jordgubbsfrosting!