Knäckig rabarberpaj med ingefära

Table
  1. Recept: Knäckig rabarberpaj med ingefära
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Recept: Knäckig rabarberpaj med ingefära

Ingredienser:

  • 500 g rabarber
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk färsk ingefära, finriven
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 125 g smör
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl havregryn
  • 1 dl farinsocker
You may also be interested in:  Rabarberchutney

Gör såhär:

  1. 1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. 2. Skär rabarbern i bitar och lägg i en pajform.
  3. 3. Blanda strösocker, ingefära och vaniljsocker i en skål och strö över rabarbern.
  4. 4. Smält smöret och blanda i vetemjöl, havregryn och farinsocker. Smula ner smeten över rabarbern.
  5. 5. Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter tills pajen är gyllenbrun och knäckig.
  6. 6. Servera ljummen med vaniljsås eller vaniljglass.
Bolognese
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up