Smörstekt savoykål

Table
  1. Smörstekt savoykål
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Smörstekt savoykål

Här kommer ett underbart recept på smörstekt savoykål som kommer att göra dina smaklökar dansa av glädje! Savoykål är en krispig och vacker kålsort som passar utmärkt att steka i smör för att få fram en läcker smak. Detta recept är enkelt att följa och tar inte lång tid att tillaga.

Ingredienser:

  • 1 savoykålshuvud
  • 2 msk smör
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • Salt och peppar efter smak

Tillagning:

  1. Skär bort rotänden av savoykålen och ta bort de yttersta bladen om de är skadade.
  2. Skär kålen i tunna strimlor.
  3. Smält smöret i en stor stekpanna på medelhög värme.
  4. Tillsätt den finhackade vitlöken och stek den i smöret i ca 1 minut.
  5. Tillsätt savoykålen i stekpannan och rör om ordentligt så att all kål blir täckt av smör och vitlök.
  6. Stek kålen i cirka 5-7 minuter tills den blir mjuk och får en vacker gyllenbrun färg.
  7. Ta bort från värmen och smaka av med salt och peppar.
You may also be interested in:  Vodkapasta

Voilà! Ditt smörstekta savoykål är klart att serveras. Detta är en perfekt sidorätt som kan ackompanjera nästan vilken huvudrätt som helst. Smaken av det smörstekta kålet tillsammans med den krispiga och lätta sötman i savoykålen kommer definitivt att imponera på dina smaklökar och dina middagsgäster.

Dill- och räkpaj med ärtor
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up