Lumaconi med mozzarella och tomatsås

Table
  1. Lumaconi med mozzarella och tomatsås
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Lumaconi med mozzarella och tomatsås

Ingredienser:

  • 500 g lumaconi
  • 400 g mozzarella
  • 500 ml tomatsås
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 lök, tunt skivad
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk socker
  • En handfull färsk basilika, hackad
  • Salt och svartpeppar efter smak

Gör så här:

  1. Koka lumaconi enligt anvisningarna på förpackningen. När de är klara, skölj dem under kallt vatten och låt dem rinna av.
  2. I en stor stekpanna, stek löken och vitlöken i olivolja tills de blir mjuka och genomskinliga.
  3. Tillsätt tomatsåsen, socker, basilika, salt och svartpeppar. Låt såsen sjuda i cirka 10 minuter.
  4. Tärna mozzarellan och lägg den i tomatsåsen. Rör om tills osten smälter och såsen blir krämig.
  5. Häll den färdiga tomatsåsen över de kokta lumaconi-pastan och blanda väl.
  6. Servera direkt och njut av denna läckra rätt!

Varianter:

You may also be interested in:  Skumtomtefudge

Du kan lägga till andra ingredienser som grillad kyckling, svamp, eller svarta oliver för att variera smaken.

Potatisbakelse
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up