Rödlökschutney

Table
  1. Recept: Rödlökschutney
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Rödlökschutney

Ingredienser:

  • 500 g rödlökar
  • 2 dl socker
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kryddnejlika
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk olivolja
You may also be interested in:  Köttfärssoppa

Gör så här:

  1. Skala och skiva rödlökarna tunt.
  2. I en stor kastrull, häll i olivoljan och värm på medelvärme.
  3. Fräs rödlökarna i kastrullen tills de blir mjuka och genomskinliga.
  4. Tillsätt socker, vitvinsvinäger, ingefära, kanel, kryddnejlika och salt till kastrullen.
  5. Rör om väl och låt blanda sjuda i ca 20 minuter tills chutneyn tjocknar.
  6. Häll chutneyn i väl rengjorda burkar och förslut dem ordentligt.
  7. Låt chutneyn svalna innan du förvarar den i kylen.
Äppelsaft
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up