Pocherade ägg

Table
  1. Recept: Pocherade ägg
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Pocherade ägg

Ingredienser:

  • Ägg: 4 stycken
  • Vinäger: 2 matskedar
  • Vatten: tillräckligt för att täcka äggen
  • Flingsalt: efter smak
  • Nymald svartpeppar: efter smak
You may also be interested in:  Saftig sockerkaka

Gör så här:

  1. Steg 1: Fyll en stor kastrull med vatten och tillsätt vinäger.
  2. Steg 2: Koka upp vattnet och sänk sedan värmen till en lätt simmrande nivå.
  3. Steg 3: Knäck äggen varsamt i separata koppar.
  4. Steg 4: Skapa en virvel i vattnet med en visp eller sked, och häll försiktigt ett ägg i mitten av virveln.
  5. Steg 5: Upprepa steg 4 för de resterande äggen.
  6. Steg 6: Låt äggen pochera i cirka 3-4 minuter för en mjuk konsistens, eller längre om du föredrar äggulan hård.
  7. Steg 7: Använd en hålslev eller sked och lyft upp äggen ur vattnet, låt dem rinna av på lite hushållspapper.
  8. Steg 8: Strö lite flingsalt och nymald svartpeppar över äggen efter smak.
  9. Steg 9: Servera de pocherade äggen på rostat bröd eller tillsammans med andra önskade tillbehör.
Char siu
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up