Skaldjurslasagne med ricotta och tomat
Skaldjurslasagne med ricotta och tomat
Ingredienser:
- 400 g lasagneplattor
- 500 g blandade skaldjur (t.ex. räkor, kräftstjärtar, bläckfisk)
- 1 burk krossade tomater (400 g)
- 250 g ricottaost
- 1 gul lök, finhackad
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 dl färsk basilika, hackad
- 2 msk olivolja
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk svartpeppar
Tillagning:
- Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs lök och vitlök tills de är mjuka.
- Tillsätt skaldjuren och stek dem tills de är genomvarma.
- Tillsätt krossade tomater, basilika, salt och svartpeppar. Låt allt sjuda i ca 10 minuter.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Varva lasagneplattor, skaldjurssås och ricottaost i en ugnsform. Börja och avsluta med ett lager av såsen.
- Täck formen med aluminiumfolie och grädda i ugnen i 30 minuter.
- Avlägsna folien och grädda ytterligare i 10 minuter tills lasagnen är gyllenbrun på toppen.
- Ta ut lasagnen ur ugnen och låt den vila i några minuter innan servering.
Servera den skaldjurslasagne med en fräsch sallad och njut av smakerna!