Skaldjurslasagne med ricotta och tomat

Table
  1. Skaldjurslasagne med ricotta och tomat
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Skaldjurslasagne med ricotta och tomat

Ingredienser:

  • 400 g lasagneplattor
  • 500 g blandade skaldjur (t.ex. räkor, kräftstjärtar, bläckfisk)
  • 1 burk krossade tomater (400 g)
  • 250 g ricottaost
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 dl färsk basilika, hackad
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
You may also be interested in:  Pan pizza

Tillagning:

  1. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs lök och vitlök tills de är mjuka.
  2. Tillsätt skaldjuren och stek dem tills de är genomvarma.
  3. Tillsätt krossade tomater, basilika, salt och svartpeppar. Låt allt sjuda i ca 10 minuter.
  4. Sätt ugnen på 200°C.
  5. Varva lasagneplattor, skaldjurssås och ricottaost i en ugnsform. Börja och avsluta med ett lager av såsen.
  6. Täck formen med aluminiumfolie och grädda i ugnen i 30 minuter.
  7. Avlägsna folien och grädda ytterligare i 10 minuter tills lasagnen är gyllenbrun på toppen.
  8. Ta ut lasagnen ur ugnen och låt den vila i några minuter innan servering.
You may also be interested in:  Ingefärsshot

Servera den skaldjurslasagne med en fräsch sallad och njut av smakerna!

Ugnsbakad kycklingfilé med tomatsås
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up