Karré med champinjonsås och potatis

Table
  1. Recept: Karré med champinjonsås och potatis
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Karré med champinjonsås och potatis

Ingredienser:

  • 800 g fläskkarré
  • 250 g färska champinjoner
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • Salt och svartpeppar efter smak
  • 500 g mandelpotatis
  • Olivolja till stekning
You may also be interested in:  Knäckig äppelpaj

Gör så här:

  1. Skär fläskkarrén i centimeterstora skivor och krydda dem med salt och svartpeppar.
  2. Skala och koka mandelpotatisarna tills de är mjuka. Häll av vattnet och låt dem svalna något.
  3. Under tiden potatisen kokar, hetta upp olivolja i en stekpanna och stek fläskkarrén tills den är genomstekt och har fått en fin yta. Ta sedan upp köttet och låt det vila under tiden du gör såsen.
  4. Skär champinjonerna i skivor och hacka vitlöken fint.
  5. I samma stekpanna som du stekte fläskkarrén, tillsätt mer olivolja och fräs champinjoner och vitlök tills de fått fin färg.
  6. Tillsätt grädde och vatten till stekpannan och låt såsen puttra i några minuter tills den tjocknar något. Smaka av med salt och svartpeppar.
  7. Skär potatisarna i mindre bitar och lägg dem på tallrikar. Lägg sedan fläskkarrén ovanpå potatisarna. Häll sedan champinjonsåsen över köttet och potatisarna.
  8. Servera direkt och njut av karré med champinjonsås och potatis!
Päronmarmelad med ingefära
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up