Karré med champinjonsås och potatis
Recept: Karré med champinjonsås och potatis
Ingredienser:
- 800 g fläskkarré
- 250 g färska champinjoner
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 dl grädde
- 1 dl vatten
- Salt och svartpeppar efter smak
- 500 g mandelpotatis
- Olivolja till stekning
Gör så här:
- Skär fläskkarrén i centimeterstora skivor och krydda dem med salt och svartpeppar.
- Skala och koka mandelpotatisarna tills de är mjuka. Häll av vattnet och låt dem svalna något.
- Under tiden potatisen kokar, hetta upp olivolja i en stekpanna och stek fläskkarrén tills den är genomstekt och har fått en fin yta. Ta sedan upp köttet och låt det vila under tiden du gör såsen.
- Skär champinjonerna i skivor och hacka vitlöken fint.
- I samma stekpanna som du stekte fläskkarrén, tillsätt mer olivolja och fräs champinjoner och vitlök tills de fått fin färg.
- Tillsätt grädde och vatten till stekpannan och låt såsen puttra i några minuter tills den tjocknar något. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Skär potatisarna i mindre bitar och lägg dem på tallrikar. Lägg sedan fläskkarrén ovanpå potatisarna. Häll sedan champinjonsåsen över köttet och potatisarna.
- Servera direkt och njut av karré med champinjonsås och potatis!