Chokladkaka med chokladkräm och bär

Table
  1. Chokladkaka med chokladkräm och bär
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Chokladkaka med chokladkräm och bär

Ingredienser:

  • 200g mörk choklad
  • 150g smör
  • 150g strösocker
  • 3 ägg
  • 100g vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 200g vispgrädde
  • 2 msk kakao
  • Färska bär (t.ex. jordgubbar, blåbär, hallon)
You may also be interested in:  Kålpudding (grundrecept)

Gör så här:

  1. Smält chokladen och smöret i en kastrull på låg värme.
  2. Rör ner strösocker och låt blandningen svalna något.
  3. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör om väl.
  4. Sikta i vetemjöl och vaniljsocker, och rör om tills smeten är slät.
  5. Häll smeten i en smord och mjölad form.
  6. Grädda i förvärmd ugn på 175 grader i cirka 20-25 minuter.
  7. Låt kakan svalna helt.
  8. Vispa grädden tillsammans med kakao till en chokladkräm.
  9. Bred chokladkrämen över chokladkakan.
  10. Dekorera med färska bär.
Kebabstrimlor med vitlöksfil och ris
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up