Havregrynsgröt med blåbärsmjölk

Table
  1. Havregrynsgröt med blåbärsmjölk
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Havregrynsgröt med blåbärsmjölk

Ingredienser:

  • 1 dl havregryn
  • 2 dl vatten
  • En nypa salt
  • 1 dl blåbär
  • 2 dl mjölk
You may also be interested in:  Grundrecept saft

Tillagning:

  1. Blanda havregryn, vatten och salt i en kastrull.
  2. Koka upp blandningen under omrörning.
  3. Sänk värmen och låt sjuda i ca 3-5 minuter tills grötens konsistens blir mjuk och krämig.
  4. Mosa blåbären med en gaffel i en separat skål.
  5. Tillsätt mjölken till de mosade blåbären och blanda väl.
  6. Häll den blåbärsblandade mjölken över den färdiga havregrynsgröten.
  7. Rör om försiktigt för att blanda ihop gröt och blåbärsmjölk.
Schwarzwaldtårta
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up