Beef Wellington

Table
  1. Beef Wellington
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Beef Wellington

Ingredienser:

  • 800g nötkött (filé)
  • 500g färsk smördeg
  • 200g kantareller
  • 100g riven parmesanost
  • 2 stycken schalottenlökar
  • 2 matskedar dijonsenap
  • 2 matskedar olivolja
  • 1 styck ägg
  • 1 tesked salt
  • 1 tesked svartpeppar

You may also be interested in:  Korvstroganoff med ris

Gör så här:

  1. 1. Skär bort eventuellt synligt fett från nötköttet och krydda med salt och svartpeppar.
  2. 2. Stek köttet i olivolja på hög värme i en stekpanna tills det fått fin färg runt om, ca. 3-4 minuter.
  3. 3. Ta ut köttet ur pannan och låt det svalna. Pensla sedan köttet med dijonsenap.
  4. 4. Hetta upp en ny stekpanna med olivolja och stek schalottenlök och kantareller i några minuter tills löken är mjuk och kantarellerna har fått lite färg.
  5. 5. Rulla ut smördegen på en mjölad yta och lägg parmesanosten på mitten av degen. Lägg sedan på schalottenlök och kantareller.
  6. 6. Placera köttet ovanpå fyllningen och snurra in det hela tajt i smördegen.
  7. 7. Pensla smördegen med uppvispat ägg för en fin gyllenbrun färg.
  8. 8. Grädda i ugnen på 200°C i ca. 25-30 minuter, tills smördegen är gyllenbrun och knaprig.
  9. 9. Ta ut Beef Wellington ur ugnen och låt vila i några minuter innan du skär upp det i skivor.
  10. 10. Servera med en god sås och njut!

Strutar med lingongrädde
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up