Korvlåda med tomat och svamp
Recept: Korvlåda med tomat och svamp
Ingredienser:
- 6 korvar
- 1 burk champinjoner
- 1 lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 röd paprika
- 1 burk krossade tomater
- 1 dl grädde
- 2 dl riven ost
- Salt och peppar efter smak
- Olja till stekning
Gör så här:
- Skär korvarna i skivor och stek dem i olja tills de är genomstekta. Ta sedan ut dem från pannan och lägg åt sidan.
- Skiva löken, hacka vitlöksklyftorna och paprikan. Fräs dem i samma panna tills löken är mjuk och genomskinlig.
- Tillsätt champinjonerna och stek i några minuter tills de är gyllenbruna.
- Tillsätt de krossade tomaterna och grädden. Låt såsen koka upp och smaka av med salt och peppar.
- Blanda i de stekta korvskivorna och låt allt koka ihop i cirka 5 minuter.
- Häll blandningen i en ugnssäker form, strö över den rivna osten och gratinera i ugnen på 200 grader i ca 15-20 minuter tills osten är smält och gyllenbrun.
- Servera korvlådan varm och njut!