Falsk gåslevermousse

Table
  1. Recept: Falsk gåslevermousse
    1. Ingredienser
    2. Gör så här

Recept: Falsk gåslevermousse


Ingredienser

  • 300g kikärtor, kokta och avrunna
  • 100g smör
  • 2 lökar, finhackade
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 msk sherryvinäger
  • 1 tsk timjan, torkad
  • 1 tsk rosmarin, torkad
  • 1 dl vispgrädde
  • Salt och peppar efter smak
You may also be interested in:  Rösti

Gör så här

  1. Steg 1: Smält smöret i en stekpanna och tillsätt lök och vitlök. Fräs tills löken blir mjuk och genomskinlig.
  2. Steg 2: Häll i kikärtorna och stek dem tills de blir varma och något gyllenbruna.
  3. Steg 3: Tillsätt sherryvinäger, timjan och rosmarin. Blanda väl och stek i ytterligare någon minut.
  4. Steg 4: Ta bort stekpannan från värmen och låt det svalna något.
  5. Steg 5: Överför kikärtsblandningen till en matberedare. Tillsätt vispgrädde och mixa till en slät puré.
  6. Steg 6: Smaka av med salt och peppar.
  7. Steg 7: Häll mousse i serveringsskålar eller en form och täck med plastfolie. Låt stå i kylen i minst 2 timmar, eller över natten, för att sätta sig.
  8. Steg 8: Servera mousseen med nybakat bröd eller krispiga baguette-skivor.

Smörstekt spenat med parmesan
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up