Lemon posset med hallon
Recept: Lemon posset med hallon
Ingredienser:
- 400 ml vispgrädde
- 100 g strösocker
- Skal och saft från 2 citroner
- 150 g hallon
Gör så här:
- I en kastrull, blanda vispgrädde och strösocker. Värm upp blandningen på medelhög värme under omrörning tills sockret har löst upp sig.
- Tillsätt citronskal och citronsaft i kastrullen och rör om väl. Låt det sjuda i ytterligare 2-3 minuter, utan att låta det koka.
- Ta bort kastrullen från värmen och häll upp blandningen i fyra serveringsglas. Låt dem svalna i rumstemperatur i cirka 15 minuter, innan du ställer dem i kylen i minst 4 timmar (eller över natten) för att stelna.
- Innan servering, garnera varje glas med färska hallon. Du kan även tillsätta lite rivet citronskal för extra smak.
Tips: Servera lemon posset med hallon som en dessert efter en härlig middag. Det är också möjligt att ersätta hallonen med andra bär eller frukt efter eget tycke.
Lämna ett svar