Lemon posset med hallon

Table
 1. Recept: Lemon posset med hallon
  1. Ingredienser:
  2. Gör så här:

Recept: Lemon posset med hallon

Ingredienser:

 • 400 ml vispgrädde
 • 100 g strösocker
 • Skal och saft från 2 citroner
 • 150 g hallon

Gör så här:

 1. I en kastrull, blanda vispgrädde och strösocker. Värm upp blandningen på medelhög värme under omrörning tills sockret har löst upp sig.
 2. Tillsätt citronskal och citronsaft i kastrullen och rör om väl. Låt det sjuda i ytterligare 2-3 minuter, utan att låta det koka.
 3. Ta bort kastrullen från värmen och häll upp blandningen i fyra serveringsglas. Låt dem svalna i rumstemperatur i cirka 15 minuter, innan du ställer dem i kylen i minst 4 timmar (eller över natten) för att stelna.
 4. Innan servering, garnera varje glas med färska hallon. Du kan även tillsätta lite rivet citronskal för extra smak.
You may also be interested in:  Korvstroganoff med ris

Tips: Servera lemon posset med hallon som en dessert efter en härlig middag. Det är också möjligt att ersätta hallonen med andra bär eller frukt efter eget tycke.

Kikärtsmajonnäs - utan ägg
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt.Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen.Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Go up

Underbarbrygga använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats.