Banankaka

Table
  1. Recept: Banankaka
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Banankaka

Ingredienser:

  • 3 mogna bananer
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 100 g smält smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
You may also be interested in:  Laxfilé i ugn med citron

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Mosa bananerna i en skål.
  3. Rör ner socker, ägg och smält smör i banansmeten.
  4. Tillsätt vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt och blanda väl.
  5. Häll smeten i en smord och mjölad form.
  6. Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter.
  7. Testa med en sticka för att kontrollera om kakan är färdig, stickan ska komma ut torr.
  8. Låt kakan svalna helt innan servering.
Snabblasagne
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up