Stekt grönkål med vitlök

Table
  1. Recept: Stekt grönkål med vitlök
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Recept: Stekt grönkål med vitlök

Ingredienser:

  • 300 g färsk grönkål
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1/2 tsk svartpeppar

You may also be interested in:  Amerikanska pannkakor

Tillagning:

  1. Tvätta och strimla grönkålen.
  2. Hetta upp olivoljan i en stekpanna på medelhög värme.
  3. Tillsätt vitlöksklyftorna och stek dem i olivoljan i cirka 1 minut tills de blir gyllenbruna.
  4. Tillsätt grönkålen och stek i ytterligare 2-3 minuter tills den mjuknar och får en fin färg.
  5. Krydda med flingsalt och svartpeppar efter smak.
  6. Ta av från värmen och servera genast.
You may also be interested in:  Picklad rödlök

Tips: Servera den stekta grönkålen som ett tillbehör till en huvudrätt eller som en lätt lunch med en sallad.

Snabba kycklinggrytan
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up