Vegetariska piroger med fänkålsslaw

Table
  1. Recept: Vegetariska piroger med fänkålsslaw
    1. Piroger:
    2. Fänkålsslaw:

Recept: Vegetariska piroger med fänkålsslaw

Piroger:

För att göra de läckra vegetariska pirogerna behöver du följande ingredienser:

  • 500g vetemjöl
  • 200g smör
  • 2 dl vatten
  • 400g fetaost
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st röd paprika
  • 150g spenat
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad basilika
  • Olivolja, salt och peppar efter smak

Börja med att göra pirogdegen genom att blanda vetemjöl, smör och vatten i en bunke. Kavla ut degen på ett mjölat bord och skär ut cirklar med hjälp av en skål eller en rund form. Lägg dem åt sidan.

Förbered fyllningen genom att hacka löken, vitlöken och paprikan. Fräs dem sedan i en stekpanna med olivolja tills de är mjuka och genomskinliga. Tillsätt spenaten och kryddorna, och stek i ytterligare några minuter. Smula ner fetaosten i blandningen och rör om väl.

Lägg en sked av fyllningen på varje pirogskiva och vik sedan över den till en halvcirkel. Försegla kanterna genom att nypa dem samman med en gaffel.

Baka pirogerna i ugnen på 200°C i cirka 20-25 minuter eller tills de är gyllenbruna och genomgräddade.

Fänkålsslaw:

För att göra den fräscha fänkålsslawen behöver du följande ingredienser:

  • 1 st fänkål
  • 1 st äpple
  • 1 dl matyoghurt
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tsk honung
  • Salt och peppar efter smak

Riv fänkålen och äpplet grovt och blanda dem i en skål. Tillsätt matyoghurt, citronsaft och honung och rör om väl. Smaka av med salt och peppar.

You may also be interested in:  Enkel förrätt med avokado & mango

Låt fänkålsslawen stå i kylen i minst 30 minuter innan servering för bästa smak.

Servera de nybakade pirogerna tillsammans med den fräscha fänkålsslawen och njut av en härlig vegetarisk måltid!

Jordärtskockssoppa med parmachips
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up