Rosenbröd

Table
  1. Mumsigt och saftigt Rosenbröd
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Mumsigt och saftigt Rosenbröd

Ingredienser:

  • 500 g vetemjöl
  • 25 g jäst
  • 60 g smör
  • 3 dl mjölk
  • 2 msk socker
  • 1 tsk salt
  • 1 st ägg

Gör så här:

  1. Blanda vetemjöl, socker och salt i en stor skål.
  2. Smula jästen i en annan skål och värm mjölken tills den är ljummen.
  3. Häll den ljumna mjölken över jästen och rör om tills jästen har lösts upp.
  4. Smält smöret och tillsätt det i mjölkblandningen.
  5. Häll mjölkblandningen i skålen med vetemjöl och arbeta degen i cirka 5-7 minuter tills den blir elastisk och smidig.
  6. Täck över skålen med en kökshandduk och låt degen jäsa i ca 1 timme, eller tills den har dubblats i storlek.
  7. Sätt ugnen på 200 grader.
  8. Ta upp degen på en mjölad arbetsyta och dela den i 12 lika stora bitar.
  9. Rulla varje bit till en rund boll och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
  10. Låt bröden jäsa i ytterligare 20-30 minuter.
  11. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö lite vetemjöl över dem.
  12. Grädda i ugnen i cirka 15-20 minuter, eller tills bröden har fått en gyllene färg.
  13. Ta ut bröden från ugnen och låt dem svalna på ett galler.
You may also be interested in:  Kolakakor

Detta rosenbröd är perfekt att servera nybakt med smör och valfri pålägg. Njut av det saftiga och läckra resultatet!

Klenäter
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up