Svart hamburgerbröd

Table
  1. Recept: Svart hamburgerbröd
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Recept: Svart hamburgerbröd

Ingredienser:

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl avkylt kaffe
  • 2 tsk torrjäst
  • 1 msk rårörsocker
  • 1 tsk salt
  • 1 msk kakaopulver
  • 1 msk olivolja

Tillagning:

  1. Blanda vetemjöl, torrjäst, rårörsocker, salt och kakaopulver i en skål.
  2. Tillsätt det avsvalnade kaffet och olivoljan. Blanda väl tills degen är smidig.
  3. Dela degen i 4–6 bitar, beroende på hur stora bröd du vill ha, och forma dem till runda bullar.
  4. Placera bullarna på en bakplåtspapperklädd plåt och täck med en kökshandduk. Låt dem jäsa i cirka 30 minuter.
  5. Värm upp ugnen till 200°C. Grädda hamburgerbröden i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills de har fått en lätt brun färg.
  6. Ta ut bröden från ugnen och låt dem svalna på ett galler.
You may also be interested in:  Pinnbröd

Tips: Du kan även tillsätta olika frösorter som sesamfrön, vallmofrön eller solrosfrön för att ge extra smak och konsistens åt brödet.

Baconlindad korv med potatis- och äppelfräs
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up