Stekt aubergine med citron och paprika

Table
  1. Stekt Aubergine med Citron och Paprika
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Stekt Aubergine med Citron och Paprika

Ingredienser:

  • 1 aubergine
  • 1 citron, saften och skalet
  • 1 röd paprika
  • Olivolja
  • Salt och peppar
  • Färsk mynta eller persilja för garnering

Gör så här:

  1. Skär auberginen i skivor och strö över lite salt. Låt dem vila i ca 15 minuter för att dra ut vattnet.
  2. Skölj av aubergineskivorna och torka dem försiktigt med papper eller en ren handduk.
  3. Skär paprikan i tunna strimlor och riv skalet från citronen.
  4. Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek aubergineskivorna på medelhög värme tills de får en gyllene färg på båda sidor.
  5. Tillsätt paprikastrips och riven citronskal till stekpannan och fortsätt steka i några minuter tills paprikan blir mjuk. Blanda runt för att fördela smakerna.
  6. Ta bort från värmen och blanda i citronsaften för att fräscha upp smaken.
  7. Smaka av med salt och peppar efter behov.
  8. Garnera med färsk mynta eller persilja.

Du kan servera stekt aubergine med citron och paprika som en del av en huvudrätt, som en sidorätt eller i wraps eller pitabröd.

You may also be interested in:  Pasta Alfredo

Detta recept är enkelt att göra och ger en härligt smakfull och vegetarisk rätt!

Shakshuka
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up