Pasta Alfredo

Table
  1. Recept: Pasta Alfredo
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Recept: Pasta Alfredo

Ingredienser:

  • 300g pasta
  • 2 msk smör
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 dl grädde
  • 1 dl riven parmesanost
  • Salt och peppar efter smak

You may also be interested in:  Världens godaste äppelsmulpaj

Tillagning:

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. När den är klar, häll av vattnet och ställ åt sidan.
  2. Smält smöret i en stekpanna på medelhög värme. Tillsätt den hackade vitlöken och stek i ca 1 minut tills den blir gyllene.
  3. Häll i grädden i stekpannan med vitlöken och smöret. Låt det sjuda i ca 2-3 minuter tills såsen tjocknar något.
  4. Tillsätt den rivna parmesanosten och rör om tills den smälter och blir en krämig sås.
  5. Smaka av såsen med salt och peppar, och justera efter behov.
  6. Blanda den kokta pastan med såsen och rör om väl så att pastan täcks jämnt.
  7. Servera varm och njut av din läckra Pasta Alfredo!
Fylld gratinerad aubergine
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up