Rödbetstartar

Table
  1. Recept: Rödbetstartar
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Rödbetstartar

Ingredienser:

  • 4 rödbetor
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk honung
  • En nypa salt
  • Peppar efter smak
  • Färsk persilja för dekoration
You may also be interested in:  Pad Thai

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Tvätta rödbetorna och skär av toppen och botten.
  3. Placera rödbetorna på ett bakplåtspapper och linda in dem i folie.
  4. Baka rödbetorna i ugnen i ca 60 minuter tills de är mjuka.
  5. Avlägsna folien och låt rödbetorna svalna något.
  6. Skala de svalnade rödbetorna och skär dem i mindre bitar.
  7. I en matberedare eller blender, mixa rödbetorna tills de blir släta.
  8. Hacka vitlöksklyftorna fint och tillsätt dem till rödbetspurén.
  9. Tillsätt yoghurt, citronsaft, spiskummin, honung, salt och peppar.
  10. Blanda ordentligt tills alla ingredienser är väl kombinerade.
  11. Smaka av och justera kryddningen efter behov.
  12. Kyl rödbetstartaren i kylskåp i minst 2 timmar innan servering.
  13. Dekorera med färsk persilja innan servering.
You may also be interested in:  Pizza bianca med potatis och palsternacka

Tips: Servera rödbetstartaren som en hälsosam och färgstark aptitretare eller som en dipp till grönsaksstavar eller brödskivor. Du kan också använda rödbetstartaren som en smörgåspålägg eller som tillbehör till olika rätter.

Ångad torsk
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up