Limemarinerade jordgubbar med mascarpone

Table
  1. Limemarinerade jordgubbar med mascarpone
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tips:

Limemarinerade jordgubbar med mascarpone

Ingredienser:

  • Jordgubbar - 500g
  • Lime - 2 st
  • Mascarpone - 250g
  • Socker - 2 msk
  • Färsk mynta - för garnering

Gör så här:

  1. Tvätta och skiva jordgubbarna.
  2. Pressa saften från limen och blanda med socker i en skål.
  3. Lägg i jordgubbsskivorna i socker- och limesaften. Rör om försiktigt så att jordgubbarna täcks av marinaden.
  4. Ställ skålen i kylen och låt jordgubbarna marinera i ca 30 minuter för att dra åt sig smaken.
  5. I en annan skål, vispa mascarpone till en slät konsistens.
  6. Ta ut jordgubbarna ur kylen och servera dem tillsammans med en klick mascarpone på toppen.
  7. Garnera med färsk mynta för extra smak och dekoration.
  8. Servera och njut!
You may also be interested in:  Janssons frestelse

Tips:

  • Prova att servera med lite krossade Digestive-kex för extra textur och smak.
  • Du kan även byta ut mascarpone mot vaniljglass eller vispad grädde om du föredrar det.

Pasta med köttfärssås
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up