Vitlöksstekt kycklingbröst

Table
  1. Recept på vitlöksstekt kycklingbröst
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Recept på vitlöksstekt kycklingbröst

Ingredienser:

  • 4 kycklingbröstfiléer
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • Salt och peppar efter smak

Tillagning:

  1. Ta de kycklingbröstfiléer och marinera dem med salt, peppar och finhackad vitlök i cirka 15 minuter.
  2. Hetta upp olivoljan i en stekpanna på medelhög värme.
  3. Lägg i kycklingbröstfiléerna och stek dem i cirka 6-8 minuter på varje sida, eller tills de är helt genomstekta och har fått en gyllene färg.
  4. Ta ut kycklingbröstfiléerna från pannan och låt dem vila i några minuter.
  5. Servera de vitlöksstekta kycklingbröstfiléerna med valfria tillbehör som exempelvis sallad, kokt potatis eller ris.
You may also be interested in:  Kladdig kladdkaka

Det här receptet på vitlöksstekt kycklingbröst är både enkelt och smakrikt. Genom att marinera kycklingbröstfiléerna med vitlök får de en härlig och aromatisk smak som kommer fram vid stekningen. Servera gärna med din favorittillbehör för en komplett måltid.

Fransk chokladtårta
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up